The Internship (2013)


The Internship (2013)

ŽANR: komedija
REŽIJA: Shawn Levy
SCENARIO: Vince Vaughn, Jared Stern
ULOGE: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Joanna Garcia, John Goodman, Dylan O'Brien, Tiya Sircar, Jessica Szohr, Aasif Mandvi
ZEMLJA: SAD
TRAJANJE: 119 min.

     Izgubiti posao u ovakvo vrijeme teško pada svima. Još ako ste u četrdesetim godinama, nemate neke posebne kvalifikacije i pomalo vas je pregazilo vrijeme po pitanju nekih stvari, time su stvari gore i teže je početi ispočetka. Upravo to je tema novog filma Vincea Vaughna i Owena Wilsona, Pripravnici (The Internship, 2013.).  Kada njihovi likovi, prodavači satova, ostanu bez posla, oni odlučuju početi ispočetka te se uprkos tome što nisu kvalifikovani za to, prijavljuju za posao u Googleu. Da stvari budu još čudnije, primaju ih i tako započinje njihovo pripravništvo u Googleu i napori da se izbore za posao sa desetinama drugih kandidata, a svaki od njih je deset puta kvalifikovaniji za posao od njih.

     Ja volim gledati Vincea Vaughna i ostatak Frat Packa u filmovima, i uprkos tome što Vaughn nije klasični komičar obično umirem od smijeha njegovim ulogama. Jednostavno mi se sviđa onaj njegov nonšalantni nastup. Ali… Uprkos tome što je hemija između Vaughna i Wilsona na visokom nivou, i pojavi opičenog Willa Ferrella u ulozi kakvu samo on može imati, formula Pripravnika ne valja. Neki sastojak jednostavno ne štima. Nije to što je cijeli film jedna dvosatna reklama za Google, iako su oni izjavili da peru ruke od svega što se spominje u filmu i da film ne ocrtava Google u stvarnosti. Ja upirem prstom u Shawna Levyja, čovjeka koji pravi identične filmove. Identične u smislu da su svi bezukusni, niti smrde niti mirišu. Priča mi je u redu, i mada ima poneka komična scena, te se na nekoliko stvari lagano zasmijuljite, teško da se za Pripravnike može reći da su dobra komedija vrijedna gledanja.

     Jedina stvar koja film vadi od apsolutne propasti jesu Vaughn i Wilson, te pojava Ferrella, jer su oni ti čija hemija uspijeva iznijeti film. Ipak, ako mene pitate, hemija između glumaca i poneka smiješna scena ne čine film dobrom komedijom vrijednom gledanja. Mislim, mogu se Pripravnici pogledati, ali i ne moraju.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s